38- ŞEFFAF PLAKLARINIZ DİŞ ETİNİZİ KESİYORSA NE YAPMALISINIZ ?

ŞEFFAF PLAKLAR İLE ORTODONTİ , diş telleri olmadan dişleri hizalamayı mümkün kılan bir ortodontik tedavidir. Plaklar termoplastik olan malzemeden yapılmıştır. Plaklar hassas bir şekilde üretilse de bazı durumlarda keskin kenarlara sahip olabilecek eksik bölgeler olabilir ve bu durum ilerleyen zamanlarda hastanın diş etlerinde kesilmelere, rahatsızlığa ve ağrıya neden olabilir. Genellikle, hasta yeni plakları takarken diş etlerinde kesilmeler veya rahatsızlık yaşayabilir. Bu kesilmeler, geleneksel telli apareylerden kaynaklanan kesilmelere göre belirgin derecede azdır. Ancak bu kesilmeler ve rahatsızlık, hem kısa hem de uzun vadede dikkate alınması gereken bir durumdur.

Şeffaf Plaklar ın Kenarlarının Düzleştirilmesi:

Şeffaf plaklar ile ortodonti tedavisinin ilk aşamasında, hastalar plakların keskin kenarlarından dolayı rahatsızlık yaşayabilir. Ancak hastanın ortodonti uzmanı ile danıştıktan sonra plakların kenarları düzleştirilebilir.

Ortodontik Balmumu Kullanımı:   Ortodontik balmumu, diş hekimliği için yapılmış şeffaf bir silikon mumdur. Şeffaf plaklar ile ortodonti yapılırken, plak kenarlarının yer aldığı diş eti hizasına uygulanarak tahrişi ve kesilmeyi azaltmada yardımcı olabilir. Balmumu, plak kenarları ile diş eti arasında bir engel oluşturur.

Soğuk Kompres Kullanımı: Yanaklara soğuk kompres uygulamak, mukoza ve diş etlerini yatıştırabilir. Ancak bu uygulama kısa bir süre için (yaklaşık 20 dakika) yapılmalıdır, Şeffaf plaklar ile ortodonti tedavisi aksi halde cilt yaralanmalarına neden olabilir.

Sert veya Çıtır Yiyeceklerden Kaçınma: Rahatsızlık hissedildiğinde, sert yiyecekler diş etlerinde yaralara neden olabilir. Yeni plaklarınızı takarken özellikle sert yiyecekleri çiğnemekten kaçının. Yeni plaklara alışana kadar yumuşak yiyecekler tüketmeye özen gösterin.

Merhem Kullanımı: merhemler, ağızdaki yaraları hafifletmek için kullanılabilir. Aynı zamanda Benzocaine içeren bir topikal anestezikler uygulama alanını uyuşturmaya yardımcı olur.

Yatmadan Önce Değiştirme: Genellikle insanlar, Plakları değiştirdiklerinde ve yeni plakları taktıklarında diş etlerinde kesilmeler, ağrı veya rahatsızlık hissederler. Bu rahatsızlıktan kurtulmak için hasta, yeni Plaklara yatmadan önce geçebilir, böylece ağız dokusu buna alışabilir.

Bu çözümler, Plakların diş etine hasar verme sorununu çözebilir. Ciddi ağrı veya sorunlar olması durumunda, Uzm. Dt. Funda Sarıkaya tarafından değerlendirme için hemen kliniğimize başvurmalısınız.

Şeffaf plaklar ile ortodonti , şeffaf plaklar, şeffaf plak tedavisi, şeffaf plak fiyatları, görünmez plaklar, şeffaf diş plakları, şeffaf plak ile diş düzeltme, ortodontik şeffaf plaklar, şeffaf plak kullanımı, şeffaf plak uzmanı, şeffaf plak uygulaması, şeffaf plak avantajları, şeffaf plak çeşitleri, şeffaf plak nedir, şeffaf plak tedavi süreci, şeffaf plak ile ortodonti, şeffaf plak nasıl kullanılır,

şeffaf plak ile diş hizalama, şeffaf plak diş tedavisi, şeffaf plak yorumları, şeffaf plak diş teli, şeffaf plak fiyatları 2024, şeffaf plak muayenesi, şeffaf plak diş düzeltme, şeffaf plak takma, şeffaf plak deneyimleri, şeffaf plak ile diş estetiği, şeffaf plak tedavi yöntemleri, şeffaf plak ortodonti uzmanı, şeffaf plak ile diş tedavisi, şeffaf plak bakımı, şeffaf plak temizliği, şeffaf plak ile gülüş tasarımı, şeffaf plak taktırma, şeffaf plak ile diş düzeltme süreci, şeffaf plak faydaları, şeffaf plak diş düzeltme yöntemleri, şeffaf plak ile diş yapısı düzeltme,

şeffaf plak tedavi maliyeti, şeffaf plak takılma süresi, şeffaf plak ortodontik tedavi, şeffaf plak ile diş yapısı düzeltme, şeffaf plak diş teli alternatifi, şeffaf plak randevusu, şeffaf plak diş hekimi, şeffaf plak tedavi planı, şeffaf plak avantajları ve dezavantajları, şeffaf plak kullanma kılavuzu, şeffaf plak konforu, şeffaf plak süreci, şeffaf plak tedavi seçenekleri, şeffaf plak ortodontik düzelme, ankara, ankara diş hekimliği, çankaya ankara, çankaya diş kliniği, diş beyazlatma, diş tedavileri, ankara diş kliniği,

 

diş eti sağlığı, diş eti hastalıkları, diş eti çekilmesi, diş eti kanaması, diş eti iltihabı, diş eti bakım ürünleri, diş eti sağlığı nasıl korunur, diş eti tedavisi, diş eti problemleri, diş eti kanaması nedenleri, diş eti çekilmesi tedavisi, diş eti hastalıkları belirtileri, diş eti masajı, diş eti sağlığı için ipuçları, diş eti sağlığı ve beslenme, diş eti sağlığı ve diş fırçalama, diş eti sağlığı ve diş ipi kullanımı,

çocuklarda diş çürümesi, çocuk diş çürüğü nedenleri, çocuklarda diş çürüğü tedavisi, çocuklarda diş çürüğü belirtileri, çocuklarda diş çürüğü önleme, çocuklarda diş çürüğü ve beslenme, çocuklarda diş çürüğü ve diş sağlığı, çocuklarda diş çürüğü ve diş fırçalama, çocuklarda diş çürüğü ve florür, çocuklarda diş çürüğü ve ağız hijyeni, çocuklarda diş çürüğü ve diş macunu, çocuklarda diş çürüğü ve diş hekimi ziyareti, çocuklarda diş çürüğü ve diş çekimi, çocuklarda diş çürüğü ve diş dolgusu,

Diğer Makaleler