42- ŞEFFAF PLAKLAR İLE GÜLÜMSEME GENİŞLETME

Şeffaf plaklar, genellikle dişleri düzelterek ve daha güzel bir gülümseme oluşturarak bilinir. Ancak, Şeffaf plak tedavisi aynı zamanda daha geniş, daha parlak bir gülümseme yaratmak için de kullanılabilir.

Gülümseme genişletme, ağzın şeklini değiştirme veya dişleri hareket ettirme sürecidir ve daha geniş bir gülümseme oluşturmak için gerekebilir. Bazen, bu, çapraşık dişleri daha doğal bir konuma kaydırmak kadar basit olabilir, böylece doğru miktarda boşluk oluşur. Ancak bazı hastalarda, çapraşıklığı düzeltmek için yeterli yer sağlamayabilir.

Dar Gülümseme Nedir?

Dar bir gülümseme, gülümsediğinizde az sayıda dişin görünür olduğu durumdur. Gülümsediğinizde altı veya daha az diş görünüyorsa, genellikle dar bir gülümseme olarak kabul edilir. Dar gülümsemeler genellikle tıbbi sorunlara neden olmaz, ancak birçok insan gülümsemesini daha geniş ve çekici hale getirmek ister. Ancak bazen dar bir gülümseme daha büyük sorunlara yol açabilir.

Dar bir gülümseme genellikle şekli bozulmuş maksiller arktan (ağzın üst kısmı) kaynaklanır. Maksiller ark kavisli olmalıdır, bu da diş dizilimine geleneksel bir U şeklini verir. Eğer Maksiller ark daralırsa ve daha çok bir V şekli almaya başlarsa, ağzın açıklığı daralır. Dişler içe doğru eğilmeye başlar ve dişler ile yanaklar arasında fazladan bir boşluk oluşur. Bu daha dar bir çene hattına ve hatta içeri doğru çökük yanaklara neden olabilir.

Dar bir gülümseme, Üst çenede darlığı ile birlikte olduğunda , hastada konuşma problemleri, nefes alma zorluğu, havayolu problemleri ,uyku apnesi yaşayabilir.

Dar Bir Gülümseme Nasıl Düzeltilebilir?

Neyse ki, dar bir gülümseme düzeltilebilir. Dar bir gülümsemesi olan çoğu insan tıbbi sorunlar yaşamaz ve tıbbi müdahaleye ihtiyaç duymaz. Ancak, dar bir gülümsemesi olan kişilerin genellikle kozmetik nedenlerle düzeltmek istemesi yaygındır. Daha geniş bir gülümseme genellikle daha çekici olarak görülür ve hayatı kolaylaştırabilir.

Dar bir gülümsemenin ciddiyetine bağlı olarak, hastanın cerrahiye veya geleneksel metal tel veya şeffaf plak gibi daha az invaziv bir prosedüre ihtiyacı olabilir. 13 yaşından küçük çocuklar için, birçok ortodontist maksiller ark tamamen oluşmadan önce genişlemesini sağlamak için damak genişleticisi kullanır. Ancak 13 yaşından sonra, kemer daha fazla şekil değiştiremez. Aşırı dar maksiller ark yetişkinler için, damak genişletme için cerrahi gereklidir.

Eğer maksiller ark zaten genişse veya damak genişletme ameliyatı tamamlandıysa, şeffaf plak, dişleri doğru konuma kaydırmak veya gülümsemeyi genişletmek için kullanılabilir. Şeffaf plak aslında damak veya çene kemiğinin şeklini değiştirmez, sadece diğer düzeltici işlemler yapıldıktan sonra dişleri kaydırır. Dişler daha geniş bir konuma kaydırıldıktan sonra gülümseme daha geniş görünecektir. Hatta en küçük kaymalar bile gülümseme üzerinde büyük bir etki yapabilir.

Eğer gülümsemenizi genişletmeyi umuyorsanız, hangi tedavinin sizin için uygun olduğunu öğrenmek için Ankara , Çankaya, Oran bölgesinde bulunan Funda Sarıkaya Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği ile iletişime geçin.

Şeffaf Plaklar Nasıl Gülümseme Genişletir?

Birçok insan geleneksel metal tellere tercih olarak şeffaf plakları tercih eder. Şeffaf plaklar daha az fark edilir, daha az acılı ve kolayca çıkarılabilir. Maliyet çoğu durumda metal tellerle daha fazla olabilir. Ancak şeffaf plaklar herkes için uygun değildir.

Eğer Uzm. Dt. Funda Sarıkaya, şeffaf plakların sizin için uygun olduğuna karar verirse, şunları bekleyebilirsiniz:

Şeffaf plak tedavi süresi 6 ile 18 ay arasında sürebilir, ancak sonuçlar süreç içinde görülebilir. Dişlerinize tam olarak oturacak şekilde tasarlanmış şeffaf plastik plaklar alacaksınız. Plakları yemek yediğinizde ve içtiğinizde çıkarmak zorunda kalacak olsanız da, çoğu zaman günün geri kalanında takmanız gerekecek. Plaklar zamanla dişleri nazikçe hareket ettirerek istenen sonucu oluşturur: Daha geniş bir gülümseme ve daha iyi bir kapanış sağlar.

Gülümsemeniz genişledikçe üst dişlerinizin hafifçe dışarı doğru kayacağını bekleyebilirsiniz. Eğer dişleriniz önceden çapraşıksa, yan yana oturacak şekilde aralanmaya başlayacaklardır. Dişleriniz uygun bir şekilde sıralandıktan ve kaydırıldıktan sonra gülümsemeniz daha geniş görünecektir.

Eğer gülümsemenizi genişletmeyi umuyorsanız, sizin özel durumunuza uygun doğru çözümü bulmanıza yardımcı olacak olan ortodonti uzmanımız ile bir danışma randevusu alın.

Anahtar kelimeler: şeffaf plaklar, şeffaf plak tedavisi, şeffaf plak fiyatları, görünmez plaklar, şeffaf diş plakları, şeffaf plak ile diş düzeltme, ortodontik şeffaf plaklar, şeffaf plak kullanımı, şeffaf plak uzmanı, şeffaf plak uygulaması, şeffaf plak avantajları, şeffaf plak çeşitleri, şeffaf plak nedir, şeffaf plak tedavi süreci, şeffaf plak ile ortodonti, şeffaf plak nasıl kullanılır, şeffaf plak ile diş hizalama, şeffaf plak diş tedavisi, şeffaf plak yorumları, şeffaf plak diş teli,

şeffaf plak fiyatları 2024, şeffaf plak muayenesi, şeffaf plak diş düzeltme, şeffaf plak takma, şeffaf plak deneyimleri, şeffaf plak ile diş estetiği, şeffaf plak tedavi yöntemleri, şeffaf plak ortodonti uzmanı, şeffaf plak ile diş tedavisi, şeffaf plak bakımı, şeffaf plak temizliği, şeffaf plak ile gülüş tasarımı, şeffaf plak taktırma, şeffaf plak ile diş düzeltme süreci, şeffaf plak faydaları, şeffaf plak diş düzeltme yöntemleri, şeffaf plak ile diş yapısı düzeltme, şeffaf plak tedavi maliyeti,

şeffaf plak takılma süresi, şeffaf plak ortodontik tedavi, şeffaf plak ile diş yapısı düzeltme, şeffaf plak diş teli alternatifi, şeffaf plak randevusu, şeffaf plak diş hekimi, şeffaf plak tedavi planı, şeffaf plak avantajları ve dezavantajları, şeffaf plak kullanma kılavuzu, şeffaf plak konforu, şeffaf plak süreci, şeffaf plak tedavi seçenekleri, şeffaf plak ortodontik düzelme

Diğer Makaleler